Thursday, October 13, 2011

Spontaneous Thursday #8

"Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat."

Kentut menjadi wangi.. Eh.. >.<"

Kalau nak tengok semua Spontaneous Thursday yang shera pernah buat.. Klik sini.. Spontaneous Thursday..
.

Thursday, September 29, 2011

Spontaneous Thursday #7

“Sesungguhnya orang yang berakal itu menyembunyikan rahsianya, dan orang yang jahil membuka keaibannya.”

Kalau nak tengok semua Spontaneous Thursday yang shera pernah buat.. Klik sini.. Spontaneous Thursday..
.

Tuesday, September 20, 2011

Day 6 - Tiga perangai buruk anda..

Hahaha.. Perangai buruk? Perangai buruk ea? Kena dedah kan ke.. Alahai malu nyer nak story prangai buruk.. Tapi dah cabaran kan.. Kena buat jugak lar kan.. Korang tak nak join ke? Haha.. Best jugak cabaran2 dia.. Kalau nak join.. Klik sini.. Ada senarai2 cabaran yang korang kena buat.. ^_^



Ok.. Meh lar shera cerita perangai buruk shera.. Tiga je kan.. Haha.. Lagi pun shera tak perasan sangat perangai buruk shera apa.. Shera senaraikan yang shera perasan jek ea.. >.<"

Makan dengan tangan kiri..
- Hahaha.. Shera pernah cerita kan selama ni kan? Kalau tak pernah baca.. Klik sini.. Klik je.. Nanti new tab muncul.. So.. Dont worry.. ^_^ Boleh baca dekat sana.. Shera rasa tu perangai buruk shera la kan.. Makan dengan tangan kiri.. Macam automatik.. Padahal shera ni bukan kidal.. >.<" Shera kena ubah dengan cepat lar kan perangai ni.. Nanti macam tak senonoh bakal mak mentua tengok.. >.<"

Panas Baran..
Kawan shera memang tak percaya kalau shera cakap shera ni panas baran.. Tapi tu lar hakikat nyer.. Shera ni panas baran dekat rumah jek.. Kalau ada yang tak kena depan mata.. Mesti nak bergaduh.. Shera bergaduh dengan adik perempuan 8 tahun tu lar selalu nyer.. Kengkadang mak pun shera marah.. Hadoi.. Teruk gler perangai.. Tapi dengan kawan2.. Pijak semut pun tak mati.. >.<"

Pemalas..
See? See.. Hahaha.. Ni memang perangai yang tak boleh elak.. Memang ketara gler.. Kalau dah depan laptop ni.. Nak mandi sikit punyer malas.. Nak makan pun rasa malas.. Nak buat semua benda malas.. Kengkadang mama mintak tolong die kemas rumah pun malas.. Serius kalau shera dah buat kerja2 rumah.. Shera akan jadi malas nak update blog.. Teruk gler perangai ni.. >.<" Kalau mood rajin datang.. Baru semua kerja tu boleh buat.. Kalau korang perasan, kalau shera update macam banyak entri dalam satu hari tu.. Makna nyer.. Mood rajin la tu.. Kalau malas.. Memang satu entri je la.. Kengkadang tak ada entri.. >.<"

Perangai buruk korang lak ape? Hehehe~
.

Monday, September 19, 2011

Day 5 - Status anda.. Relationship anda..

Hahaha.. Cabaran hari ni macam malu2 nak jawab.. Serius.. Macam malu2.. Korang rasa apa status shera? Shera pun macam ragu2 status shera sbenar nyer.. Hehehe.. Shera ni Single ke? In relationship ke? Kan? Agak2 korang ape? Hahaha.. >.<"



Ok.. Ok.. Shera cerita.. Selama 3 tahun shera hidup single ni kan.. Walaupun sekarang rasa macam single lagi.. Tapi sedang dalam proses mengenali seseorang.. ^_^ Rasa happy jugak hidup ni.. Hidup kembali ceria.. Alhamdulillah.. ^_^

Ke ade orang nak teman i ni? Ahahahha..

Sunday, September 18, 2011

Day 4 - Benda yang selalu aku buat bila sorang2..

Cabaran ke empat.. Hahaha.. tak sangka dah cabaran ke empat kan.. Wah wah..

Ok Ok.. Benda yang shera selalu buat kalau sorang2? Hahaha.. Korang rasa apa? Selalu nyer.. Shera kalau sorang2.. Shera suka call orang.. Ye lar.. Kita dah dah sorang2.. Mesti lar bosan tahap gaban kan.. Tapi kalau kredit tak ada.. Tak boleh buat apa kan?

Shera kalau sorang2.. Shera suka menconteng.. Memang buruk.. Walaupun tak pandai melukis.. Tapi suka menconteng.. Tak kisah lar guna kan apa pun.. Tapi selalu nyerr.. Guna water colour.. ^_^

Kengkadang malas gak nak conteng2 ni.. Nanti kena cuci lagi kan? Hahaha.. Kali ni best.. Shera akan main make up.. Sebab tu make up selalu habis.. Shera suka membazir make up.. Bukan lar main tuang2 macam tu.. Kira macam kita belajar cara make up lar.. Kita make up diri sendiri.. Lepas dah make up.. Shera suka lar maen amek2 gambar..

Kengkadang mak pelik.. Kau dah kenapa kak? Buang tabiat? Hahaha.. Ade ke buang tabiat dia cakap.. Uishhh.. >.<"

Kalau malas nak buat tu semua.. Paling senang.. Dengar lagu je lar kan.. Layan jiwa.. Lalala~



Tengok tu.. Cantik kan gambar tu? tetiba.. Hahaha.. Kalau malas nak dengar lagu.. Stalk FB orang lar jawab nyer.. Ye tak? Eheee.. >.<"


Saturday, September 17, 2011

Day 3 - Benda yang selalu anda buat sebelum tidur..

Hari ni cabaran ke tiga.. Ingat kan nak buat esok pagi.. Tapi tadi tengok cabaran ni cerita pasal tido.. Baek lar dipost sekarang kan.. Ye tak? ^_^



Pertama sekali mesti lah gosok gigi.. Tapi kenkadang tak gosok pon.. Maen kumur2 je.. Hahaha..

Pastu..

Shera akan cuci muka.. Cuci muka dulu.. Cuci kaki.. Rasa macam best gila tido kalau dah cuci muka.. ^_^ Lepas tu pakai toner.. Malam2 pun pakai toner.. >.<" Biar.. Hahaha.. Kalau macam nak manja manja lagi.. Shera akan amek ais.. Amek ais tu letak kat muka.. Lumur lar ais tu kat kawasan muka.. Serius best.. Shera baca kat buku.. Sambil2 lumur tu baca lar selawat.. ^_^

Lepas dah buat semua ni.. Shera kena pusing2 kan rambut pakai tangan.. Macam main2 ngan rambut tu.. Alah.. Senang kata.. Gentel2 rambut dulu.. Baru boleh tido.. Habit ea orang kata? Tabiat.. >.<"

Sebenar nyer yang paling penting doa.. Doa nak tidur tu.. Tapi selalu sangat lupe.. Hehe.. Ampun..
.

Day 2 - Movie yang paling best pernah anda tonton..

Ok.. Hari ni hari kedua pulak kan.. Hari ni cabaran untuk shera kena jawab movie yang paling best yang shera pernah tonton.. Movie kan? Hmm.. Apa ye? Paling best?

Shera susah nak cakap movie apa yang best.. Sebab shera tak taksub tengok movie.. Ye lar.. Ade sesetengah orang kan.. Macam.. Eh eh.. Jom tengok movie ni.. Macam gempak gler.. Padahal biasa jek.. Shera memang susah nak cop movie tu best.. Sebab shera rasa semua movie tu macam sama jek.. Kalau orang tanya "Amacam? Best tak?" Shera akan jawab "Not bad lar.. So so jek.." >.<"

Kira movie paling best ni kot.. Rasa nyer Adnan Sempit kot.. Hehehe.. 



Banyak kali dok ketawa2.. Tak stress2.. Enjoy je the movie.. ^_^

Friday, September 16, 2011

Day 1 - Lagu yang anda dengar hari ni..

Memandangkan shera makin lama.. Makin tak tahu nak update ape kan.. So shera pun nak lar join cabaran ni.. Shera dah lama perhatikan Ly_Tulip buat cabaran ni.. Shera rasa macam seronok gak.. Dari tak update langsung.. Baik lar shera join cabaran ni kan.. Cabaran ni ade 30 semua nyer.. Kalau korang nak join gak.. Boleh jek.. Bila2 masa korang boleh join.. ^_^ Nak tengok apa yang korang kena buat.. Klik sini.. Ok mari kita mula kan.. (wah ayat.. >.<)

Korang pun nampak kat tajuk kan? Lagu yang anda dengar hari ni.. Kan? So, lagu yang shera dengar hari ni semua nyer lagu Bruno Mars.. Shera tak tahu kenapa.. Suara dia macam sedap giler.. Kalau tak dengar.. Macam tak ceria hidup ni.. Hehehe.. 

Lagu paling banyak shera dengar kebanyakkan lagu ni jek.. Ulang2 jek..

Bruno Mars - Today My Life Begins
Bruno Mars - Who is
Bruno Mars - Before It Explodes


Korang boleh try gak lar dengar.. Sangat best.. ^_^ Kalau tanya lagu apa shera dengar selalu.. Memang hampir semua nyer lagu dari Bruno Mars.. 

Lagu Bruno Mars dalam simpanan ade dalam 80 lebih lagu dia je dalam hp.. Hehehe..

Thursday, September 15, 2011

Spontaneous Thursday #6

''Menidakkan kebenaran adalah kerja sia2, Menentang kebenaran adalah kerja bodoh,dan mengubah kebenaran adalah kerja mengarut.. Jadilah satu tapi bukan daripada yang tiga ini..''

Kalau nak tengok semua Spontaneous Thursday yang shera pernah buat.. Klik sini.. Spontaneous Thursday..
.

Thursday, September 8, 2011

Spontaneous Thursday #5

"Kita sering mengimbas kembali kenangan lalu tetapi jarang sekali berusaha untuk mengejar impian hari esok.."

Ye tak ye jugak kan.. >.<"
.

Thursday, August 25, 2011

Spontaneous Thursday #4..


"Orang yang sengaja menyorokkan kebenaran adalah orang yang lemah.."
.

Thursday, August 18, 2011

Spontaneous Thursday 3..

"Ukirlah senyuman yang paling manis kerana selain menjadi sedekah, senyuman itu ibarat lukisan rahsia hati dan senyuman itu tidaklah menyakitkan tetapi menjadi penawar hati yang sakit"  

.

Thursday, August 11, 2011

Spontaneous Thursday 2..

"Tiada siapa yang paling pandai dan paling bodoh di dunia ini kerana setiap yang pandai itu boleh menjadi bodoh dan setiap yang bodoh itu boleh menjadi pandai."

"Anda tidak akan berjaya menjadi penulis sekiranya anda tidak menjadi pembaca terlebih dahulu."


Perbezaannya: WORDLESS WEDNESDAY hanya gambar..
                       SPONTANEOUS THURSDAY adalah ayat..

Spontaneous Thursday 1..
.

Thursday, July 21, 2011

Spontaneous Thursday 1..

"Makna yg terselindung di sebalik kata2,amatlah besar. Tapi kata2 yg terselindung di sebalik makna adalah ibarat tembok halimunan,dilihat tak nampak,tapi dilanggar kita rasa.."

^_^

Perbezaannya: WORDLESS WEDNESDAY hanya gambar..
                       SPONTANEOUS THURSDAY adalah ayat..
.

Wednesday, February 16, 2011

15 perkara yang korang tak tahu pasal aku.. >.<"



1. ALWAYS ade sapu tangan.. Haha.. Dari kecik aku memang tak boleh jauh dari sapu tangan.. Mesti mahu ade jek sapu tangan tu.. Kalau sapu tangan tak ade.. Macam tak boleh hidup lar kata.. (yelar bnyk orang ske isap jari lar.. peluk bantal busuk lar ape kan.. so macam kes aku.. aku tak boleh kalau tak ade sapu tangan.. mesti mahu ade haa) ehee..

2. TAK PERNAH pergi karaoke.. Haha percaya tak? Umur dah 20 tahun tak pernah pergi karaoke.. Adoi.. Bila orang crita pasal tempat karaoke ni.. Aku jadi blurr.. Aku tak dapat bayangkan macam mana tempat karaoke yang dimaksudkan sbenar nyerr..

3. Aku makan nasi lemak TANPA sambal.. Aku lebih rela makan nasi lemak kosong dari makan sambal orang buat.. Aku hanya makan sambal nasi lemak mak aku buat jek.. Aku tak tahu kenapa pelik sangat perangai aku ni.. Ngade2 ea? >.<" tak silap dulu aku pernah makan sambal orang laen buat tapi rase sambal tu sangat pelik.. sebab tu aku takut nak rasa lagi.. fobia..

4. SUKA rambut pendek.. Lebih senang berimej rambut pendek.. lebih ringan.. Kepala macam tak berat.. Pernah lar dulu nak try rambut panjang.. sekali mengalami masalah keguguran yg amat2 teruk.. hampir botak kot.. pehhh.. hodoh.. so start dri tu.. aku rambut pendek.. aku lebih senang bawak rambut pendek.. aku macam rase rambut panjang ni merimaskan.. >.<" (tp kkdg jealous u tgk org rambut panjang sampai ke pinggang) wow!! haha..

5. Sangat CINTA kan ikan.. Kat rumah ade bela ikan emas.. Aku ade bercadang nanti bler dah ade kerjaya.. aku nak beli aquarium besar nak letak kat umah.. So ikan2 tu bebas berenang.. Tenang lar aku tengok ikan2 tu berenang.. Tak kire lar ikan hidup ke.. Ikan yg mak aku dah siang ke.. tengok ikan macam suke.. hahha.. Game ikan kat facebook pun aku jd ske.. truk2... haha..

6. Lebih suke bercerita masalah dengan kawan lelaki daripada perempuan.. Perempuan macam leceh sikit lar.. ^_^

7. sangat SUSAH marah depan orang.. Marah selalu kat rumah.. Nak maki2 semua kat rumah.. hahah.. Semua lepas kat rumah.. tu bila orang tengok.. "shera kau ni boleh relax lagi ea" ahaaa.. kau tak tahu kat umah aku macam mane.. Macam singa lapar cari mangse.. hahahahah..

8. MUDAH nangis bler marah.. Bler dah marah akan nangis skali.. Automatik gtu.. Ape org cakap? hati tisu? ehee.. lebey kurang lar...

9. Selalu nyer FIRST reaksi org yg pertama tgk aku ni dieorang akan cakap aku sombong.. Muka sombong.. Tapi bler dah kenal.. Sangat2 kelakar.. Boleh masuk raja lawak.. lawak sangat ke aku ni? tah lar.. Haha..

10. Aku orang melayu tapi tak suka sambal belacan.. Aku tak makan sambal belacan.. Aku memang tak suka nak buat macam mana?? hahah..

11. MINAT dengan setem.. Sangat suka dengan setem.. Tapi tak ada orang sokong sangat lar.. Yelar.. Mane ade orang minat setem lagi.. Minat kumpul setem dari ayah kot.. Dulu ayah simpan setem so sekarang anak die pulak yang minat kumpul setem.. Kalau surat sampai.. mesti dah berlubang surat tu.. Aku dah gunting amek setem uh.. Haha.. 

12. Aku tak suke perkara berkaitan dengan nombor.. Sebab tu aku benci dengan MATHEMATICS.. >.<"

13. SANGAT SUKA dengan rantai.. Bukan rantai basikal or moto ok.. Aku suka rantai berbanding dengan aksesori laen..

14. GILER dengan warna itam.. Kalau boleh semua benda aku nak warna itam.. Baju kat almari tu hampir semua warna itam.. Mak aku pun naek pening.. Ye lar aku kan chubby.. Warna itam je bg aku keyakinan..

15. Aku \SUKA yang "glow in the dark" kat almari aku tu.. aku letak benda glow2 ni.. biler malam tutup lampu.. alahai.. Cantik nyerr...

p/s: Setakat ni.. aku rase.. ni je kot.. aku rase tak ade lg bnde yg pelik2 aku wat.. hahah..

─═●♦⊙●▽●ŞΉaΉξЯaĤ●⊙♦●═─