Tuesday, September 20, 2011

Day 6 - Tiga perangai buruk anda..

Hahaha.. Perangai buruk? Perangai buruk ea? Kena dedah kan ke.. Alahai malu nyer nak story prangai buruk.. Tapi dah cabaran kan.. Kena buat jugak lar kan.. Korang tak nak join ke? Haha.. Best jugak cabaran2 dia.. Kalau nak join.. Klik sini.. Ada senarai2 cabaran yang korang kena buat.. ^_^



Ok.. Meh lar shera cerita perangai buruk shera.. Tiga je kan.. Haha.. Lagi pun shera tak perasan sangat perangai buruk shera apa.. Shera senaraikan yang shera perasan jek ea.. >.<"

Makan dengan tangan kiri..
- Hahaha.. Shera pernah cerita kan selama ni kan? Kalau tak pernah baca.. Klik sini.. Klik je.. Nanti new tab muncul.. So.. Dont worry.. ^_^ Boleh baca dekat sana.. Shera rasa tu perangai buruk shera la kan.. Makan dengan tangan kiri.. Macam automatik.. Padahal shera ni bukan kidal.. >.<" Shera kena ubah dengan cepat lar kan perangai ni.. Nanti macam tak senonoh bakal mak mentua tengok.. >.<"

Panas Baran..
Kawan shera memang tak percaya kalau shera cakap shera ni panas baran.. Tapi tu lar hakikat nyer.. Shera ni panas baran dekat rumah jek.. Kalau ada yang tak kena depan mata.. Mesti nak bergaduh.. Shera bergaduh dengan adik perempuan 8 tahun tu lar selalu nyer.. Kengkadang mak pun shera marah.. Hadoi.. Teruk gler perangai.. Tapi dengan kawan2.. Pijak semut pun tak mati.. >.<"

Pemalas..
See? See.. Hahaha.. Ni memang perangai yang tak boleh elak.. Memang ketara gler.. Kalau dah depan laptop ni.. Nak mandi sikit punyer malas.. Nak makan pun rasa malas.. Nak buat semua benda malas.. Kengkadang mama mintak tolong die kemas rumah pun malas.. Serius kalau shera dah buat kerja2 rumah.. Shera akan jadi malas nak update blog.. Teruk gler perangai ni.. >.<" Kalau mood rajin datang.. Baru semua kerja tu boleh buat.. Kalau korang perasan, kalau shera update macam banyak entri dalam satu hari tu.. Makna nyer.. Mood rajin la tu.. Kalau malas.. Memang satu entri je la.. Kengkadang tak ada entri.. >.<"

Perangai buruk korang lak ape? Hehehe~
.

10 comments :

Ly_Tulip said...

Ermm, terok gak ea perangai burok sherah ni.. Patot tak perlu ada kt gadis la.. Ce la kalo BAKAL BF sherah taw, agak nya pe reaksi die ea??Hihihihi

Gurau je ea?? No heart feeling okay?? ;)

cik najihah said...

hahah pemals..same..weee

Kathy Tuah said...

sy pun pemalas T_T

Shaherah said...

@Ly_Tulip
hahah no heart feeling lar.. hehe..

hahah biar die.. rse nyer.. die tahu kot prangai shera..

Shaherah said...

@cik najihah wah.. rmai gak yg pemalas ea.. hehee..

aque said...

kalo fara.... makan sambel tido... ok siyes tipu... hahaha

urm... banyak sebenarnye....ade yg same... cth lain ye lah... seorang yang pendiam... tapi kalo gadoh ngan adik... suara loudspeaker... mcm dg koman kawad... hujung taman boleh dengar suara... hahaha

Shaherah said...

@aque
yeahh itu same.. hehe ^_^

Ezad Skytech said...

haha..malas tu biasa la..lagi2 kalau da depan lappy..nak makan pon rasa malas je...~

iPai said...

hee, biasa laa kan ada kelemahan diri ni .. semua orang pon ada, tp kita leh cuba ubah sikit demi skit ..

ArulchelseA said...

bagus..sama la..pemalas jugak ni.. kih kih